Az április 29-én megrendezett a K&H Megújulás Éjszakáján a jövő technológiái, az innováció és a megújulás kapta a főszerepet.

Cégünk Polaris-Solar üzletága saját standján mutatta be azokat a saját fejlesztésű újdonságait, melyek a megújulást, a jövőt jelenthetik az energetikai szektor számára. A K&H Megújulás Éjszakáján láthatta először a közönség saját fejlesztésű hibrid napelemünket, ami rendkívül eredményesen használja fel a napenergiát nemcsak egy, hanem mindjárt két célra is: az energiatermelés mellett használati melegvizet is előállít, vagyis a napelem és a napkollektor tulajdonságait egyesíti magában. A hibrid napelemek hátfalában ugyanis vékony rézcsöveken keresztül víz kering, ami a téli időszakban megakadályozza a jegesedést, a nyári forróságban pedig megfelelő üzemhőmérsékletűre hűti a paneleket. A csövekben felmelegedett vizet pedig fel lehet használni a háztartásban. Mindez akár 30%-kal is növelheti a napelemes rendszer hatásfokát.

Szintén a K&H Megújulás Éjszakáján volt először látható és kipróbálható a Polaris-Solar elektromos autótöltő állomása is, melynek működését és a töltési mechanizmust egy Nissan LEAF elektromos autó segítségével mutattuk be. Reményeink szerint a budapesti autósok hamarosan használatba vehetik a legkülönfélébb elektromos járművek töltésére is alkalmas, testre szabható autótöltő állomásunk első mintapéldányát.

A K&H Megújulás Éjszakája rendezvényen Horváth János, a Megújuló energia üzletágunk vezetője új termékeink mellett az energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos megannyi szolgáltatásunkat is bemutatta. A megújulás és az energiatakarékosság fontosságára egy kvízjátékkal is felhívtuk a látogatók figyelmét, melyből kiderült, hogy érdemes az otthonon energetikai korszerűsítésére és a megújuló energia használatába fektetni.